Koncert Varaždinskog komornog orkestra

Varaždinski komorni orkestar održao je večeras u velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK posljednji koncert u ovogodišnjoj glazbenoj sezoni, a pod ravnanjem Pavla Dešpalja na koncertu je kao solistica nastupila violončelistica Monika Leskovar. L

Na programu su bila djela Silvija Bombardellija, Pavla Dešpalja i Johannesa Brahmsa.

Pavle Dešpalj ugledni je hrvatski dirigent koji je samostalno ili uz hrvatske orkestre gostovao gotovo u svim europskim zemljama, u SAD i zemljama Dalekog Istoka. Tijekom svoje bogate karijere primio je brojna priznanja i nagrade. Sada je šef dirigent Hrvatskog komornog orkestra, stalni gost dirigent Zagrebačke filharmonije i počasni član Varaždinskog komornog orkestra, a kao skladatelj piše djela neoklasičnog usmjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Monika Leskovar mlada je hrvatska violončelistica koja je svoju osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekla kod ugledne violončelističke pedagoginje Dobrile Berković-Magdalenić na Zagrebačkom glazbenom učilištu Elly Bašić. Sada svoja glazbena umijeća usavršava na Berlinskoj glazbenoj akademiji Hanns Eisler. Osvojila je brojne nagrade na međunarodnim glazbenim natjecanjima.

(Hina) mbed mćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara