KONFERENCIJA U MUENCHENU O PREVENCIJI KRIZNIH STANJA

Šef hrvatske diplomacije Tonino Picula i ministrica obrane Željka Antunović očekuju da će na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu biti sudionicima ozbiljne rasprave o ulozi vanjske sigurnosne politike EU u prevenciji kriznih stanja i rješavanju postojećih, rečeno je u izjavi za hrvatske novinare u zrakoplovu na putu prema Muenchenu.

Picula je također najavio da će u Muenchenu iskoristiti prigodu za dodatno animiranje sudionika konferencije u pružanju potpore hrvatskom približavanju NATO-u.

Oboje hrvatskih ministara imat će u subotu u Muenchenu i nekoliko bilateralnih susreta. Ministrica Antunović ima dogovorene sastanke s kolegicom i kolegama iz Norveške, Slovenije i Albanije. Picula će razgovarati s estonskom kolegicom i američkim senatorom Johnom McCainom.

U posljednji trenutak došlo je do promjene programa tako da će konferencija u subotu ujutro započeti raspravom o globalnoj borbi protiv terorizma, a glavna će izlaganja imati američki ministar obrane Donald Rumsfeld, njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer te ruski ministar obrane Sergej Ivanov.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga konferencija se nastavlja prema prvobitnom planu s raspravom o budućoj ulozi NATO-a i glavnim tajnikom Saveza Georgeom Robertsonom kao glavnim izlagačem.

Popodne je predviđen panel o ulozi vanjske sigurnosne politike EU u prevenciji i upravljanju krizama.

Glavno izlaganje rezervirano je za visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Javiera Solanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara