Kongo: Postignut sporazum o vojsci za tranzicijsko razdoblje

BIVŠE sukobljene strane u Demokratskoj Republici Kongo potpisale su u nedjelju u Kinshasi sporazum o podjeli odgovornosti u budućoj integriranoj vojsci za tranzicijsko razdoblje, uklonivši tako posljednju prepreku imenovanju vlade nacionalnog jedinstva.

U nazočnosti predsjednika DR Konga Josepha Kabile, predstavnici tri sukobljene strane - vlade, Pokreta za oslobođenje Konga i Kongoanskog okupljanja za demokraciju - kao i njihovi saveznici Mai Mai, Kongoansko okupljanje za demokraciju - Pokret za oslobođenje i Kongoansko okupljanje za demokraciju - Nacionalno, potpisali su memorandum o podjeli glavnog stožera i zapovjedništva unutar integrirane i ponovno ujedinjene vojske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj sporazum kojim je okončan spor države i drugih frakcija uklanja posljednju prepreku da predsjednik Kabila imenuje vladu nacionalnog jedinstva koja bi zemlju odvela do slobodnih i demokratskih izbora.

To imenovanje moglo bi se dogoditi tijekom dana, uoči proslave 43. obljetnice neovisnosti Konga, javlja agencija France Presse pozivajući se na službene izvore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara