Konstituiran novi DSV sa ´starim´ predsjednikom

NOVI saziv Državnog sudbenog vijeća (DSV) održao je je danas konstituirajuću sjednicu na kojoj je odlučeno da će na čelu tog tijela i dalje biti sadašnji predsjednik Milan Gudelj, a da će novoga birati za šest mjeseci.

Sudac Vrhovnog suda Milan Gudelj imenovan je u siječnju prošle godine predsjednikom DSV-a na dvogodišnji mandat, pa su se članovi DSV-a danas usuglasili da nije potrebno birati novog predsjednika jer Gudelju mandat još traje, odnosno ističe tek za šest mjeseci.

Za zamjenika predsjednika DSV-a tajnim je glasovanjem izabrana sutkinja Lucija Čimić koja je dobila šest glasova, odnosno jedan više od protukandidata suca Đure Sesse.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi saziv DSV-a, 11-eročlanog tijela zaduženog za imenovanje i razrješenje sudaca te vođenje stegovnih postupaka, Hrvatski sabor je imenovao 15. srpnja. Iz reda sudaca u to su tijelo, uz Luciju Čimić i Sessu, imenovani Ivan Mikšić, Nediljko Boban, Mirjana Rigljan i Miho Mratović. Iz reda odvjetnika izabrani su Ranko Pelicarić i Arno Vičić, a od sveučilišnih profesora Anita Kurtović i Berislav Pavišić.

Milan Gudelj jedini je član koji je ostao iz starog saziva.

Članovi DSV-a imenuju se na razdoblje od četiri godine, s tim da nitko na tu dužnost ne može biti biran dvaput uzastopce.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara