Konstituirana skupština nove zajednice Srbije i Crne Gore

DANAŠNJOM prvom, konstitutivnom, sjednicom Skupštine Srbije i Crne Gore, i formalno je prestao postojati parlament SR Jugoslavije, konstituiran 7. listopada 2000. godine, nakon pobjede Vojislava Koštunice na predsjedničkim izborima i pada Slobodana Miloševića s vlasti.

Na današnjoj sjednici, verificirani su zastupnički mandati 126 zastupnika, od čega 91 pripada Srbiji, a 35 Crnoj Gori, te je sjednica nastavljena raspravom o privremenom poslovniku novog parlamenta.

Nakon što se donose privremeni poslovnik, Skupština će iz zastupničkih redova izabrati predsjednika i potpredsjednika Skupštine, te potom i razmotriti i usvojiti zakon o izboru i razrješenju predsjednika Srbije i Crne Gore, ujedno i predsjednika Savjeta ministara, koji potom ima rok od pet dana za imenovanje ministara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datumom izbora predsjednika Srbije i Crne Gore, prestat će mandat aktualnom jugoslavenskom predsjedniku Vojislavu Koštunici.

Kako je dosad najavljeno, jedini kandidat za predsjednika Skupštine Srbije i Crne Gore je dosadašnji predsjednik Vijeća građana Savezne skupštine (koja je danas prestala postojati) Dragoljub Mićunović, a kandidat za predsjednika Srbije i Crne Gore je Svetozar Marović, potpredsjednik Demokratske partije socijalista crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara