Kontić: Fijasko hrvatske vanjske politike

POTPREDSJEDNIK HSLS-a i predsjednik Kluba zastupnika te stranke Joško Kontić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare posvećenoj hrvatskoj vanjskoj politici kako je "ona doživjela potpuni fijasko" te da je taj Klub podnio predsjedniku Hrvatskog sabora zahtjev da se hitno održi saborska rasprava o vanjskoj politici Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pismo premijera Račana Vijeću sigurnosti u vezi Rezolucije kojom je zatraženo uhićenje haških optuženika, a među kojima se spominje general Ante Gotovina, "vrhunac je političkog licemjerja", ustvrdio je Kontić. "Dovoljno je sjetiti se 16. travnja ove godine kada je u Hrvatskoj boravila Carla del Ponte i pred Račanom i novinarima u potpuno istom kontekstu izjednačila generala Antu Gotovinu s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem. Premijer Račan tom prilikom ne samo da nije reagirao na ovu uvredu, nego je glavnu tužiteljicu pozvao na ljetovanje u Hrvatsku", naveo je Kontić.

Po njemu bespogovorno podaništvo, jalovost i popustljivost, glavne su karakteristike hrvatske vanjske politike, a o "tome svjedoče i odnosi sa Slovenijom i drugim susjednim zemljama koji nikada nisu bili lošiji nego sada". "Tako ovih dana zastupnik u slovenskom parlamentu Zmago Jelinčič sa svojom srpskom braćom dijeli hrvatsko more i to uz zdušnu verbalnu potporu predsjednika vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta Jelka Kacina. Račan i Picula šute", rekao je uz ostalo Kontić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara