Kontradiktorne informacije o Gotovininom dvojniku

Kontradiktorne informacije o Gotovininom dvojniku

PRIČA oko dvojnika odbjeglog generala Ante Gotovine i dalje je obavijena velom tajne, iako dva najtiražnija dnevna lista tvrde da su stupili u kontakt s njim.

Večernji list tako piše kako se radi o 38-godišnjem Švicarcu talijanskog govornog područja imena Maurizio, a Jutarnji list piše o Mauru Gianellu, koji navodno živi u Milanu.

Jedno je sigurno, misteriozni Gotovinin dvojnik ljetovao je u Brelima, ali to je sve što je želio reći hrvatskim novinarima.

"Bio sam u Brelima, ali uopće ne želim o tome razgovarati. Za sva pitanja obratite se mojem odvjetniku." – izjavio je Gianelli u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista, koji ga je pronašao ispred njegovog doma u središtu Milana.

Kako piše "Jutarnji", Gianelli je preko svojih odvjetnika uputio apel hrvatskoj ambasadi u Rimu i konzulu u Milanu u kojem traži da ga se prestane uznemiravati.

"Gospodin Gianelli izvijestio me da ga se u novinskim napisima i televizijskim izvještajima zbog puke fizičke sličnosti dovodi u vezi s gospodinom Gotovinom, hrvatskim državljaninom traženim zbog ratnih zločina. Osim toga, s gospodinom Gianellom stupili su u kontakt hrvatski novinari i novinar talijanskog Il Piccola, koji su s velikom upornošću tražili informacije od mog klijenta vezane za njegov boravak u Hrvatskoj. On ne smatra da je dužan dati izjavu i ne želi podnositi narušavanje svoje privatnosti. Stoga vas svojim pismom pozivam da odvratite odgovorne od takvih postupaka." – stoji u dopisu koje je Gianellijev odvjetnik uputio hrvatskim diplomatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U članku Jutarnjeg lista, čiji su se novinari navodno dvaput susreli s Gianellijem, dodaje se kako fizička sličnost s Gotovinom zaista postoji – radi se o gospodinu od oko 40 godina. Mauro je nešto tamnije puti, s izraženim nosom i kratkom crnom kosom. No, za razliku od Gotovine, Gianelli je visok gotovo 190 cm, dodaje se u članku.

U članku Večernjeg lista, koji su s Gotovininim dvojnikom stupili u telefonski kontakt, stoji kako se radi o državljaninu Švicarske, a njegovo ime je navodno Maurizio.

U razgovoru s novinarom "Večernjaka", Gotovinin dvojnik je potvrdio da je ljetovao u Brelima, ali to je sve što je želio reći.

"Ne znam tko je Ante Gotovina i nikad nisam čuo da je optužen za ratne zločine. Ne želim znati ništa o tome i ne zanima me što tvrdi Carla del Ponte." – zaključio je "Maurizio", za kojeg Večernji list tvrdi da živi u mjestašcu u blizini švicarsko-talijanske granice.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je da je policiji poznat identitet Gotovininog dvojnika, ali kako ga ne žele davati u javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara