Kontradiktorne informacije o pronalasku indonezijskog zrakoplova

INDONEZIJSKI ministar prometa je samo nekoliko sati nakon objave o pronalasku indonezijskog zrakoplova, demantirao sva izvješća o tome kako je olupina zrakoplova koji je prevozio 102 putnika pronađena na otoku Sulawesi, javlja BBC.

Hatta Radjasa je rekao kako avion nije pronađen te kako se netočna izvješća temelje na glasinama koje su proširili stanovnici lokalnih sela. Dodao je i kako spasilački timovi još uvijek tragaju za 17 godina starim Boeingom 737-400.

"Lokacija pada zrakoplova nije pronađena. Ispričavamo se zbog informacija za koje se ispostavilo da nisu točne." - rekao je zapovjednik zračne baze Makassar, Eddy Suyanto, te time porekao svoje ranije izjave o pronalasku olupine.

"Vijesti o tome kako je pronađeno 12 preživjelih također nisu točne jer je poglavica sela rekao kako on to nikada nije izjavio." - dodao je Suyanto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su svi svjetski mediji prenijeli kako je poginulo 90 ljudi te kako je 12 osoba preživjelo iako se ne zna u kakvom su stanju.

Putnički avion kompanije Adam Air na komercijalnom letu između Jave i Sulawesija, koji je poletio iz Surabaye na istočnoj Javi u jučer oko 13 sati po lokalnom vremenu, a u roku od dva sata trebao sletjeti u zračnu luku Manado ne sjeveru Sulawesija, nešto iza 14 sati izgubio je kontakt s kontrolorima leta. U tom trenu se zrakoplov nalazio u blizini južnog dijela Sulawesija.

Obitelji žrtava koje nestrpljivo čekaju svaku informaciju o nesreći, frustrirane su neprovjerenim i kontradiktornim informacijama koje dobivaju.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara