Kontroverzni film s Dakotom Fanning izazvao reakciju republikanskog političara

Kontroverzni film s Dakotom Fanning izazvao reakciju republikanskog političara

KONTROVERZA koju je na filmskom festivalu "Sundance" izazvao film "Hounddog" sa Dakotom Fanning u glavnoj ulozi sada izaziva reakcije i od pojedinih članova američkog političkog establishmenta.

U dotičnom filmu, kojeg je režirala Deborah Kampmeier, lik kojeg tumači 12-godišnja Dakota Fanning, se pojavljuje u eksplicitnog sceni brutalnog silovanja.

Zbog te kontroverzne scene je film imao poteškoća s pronalaženjem producenata, a njegov dolazak na filmski festival u Sundanceu je izazvao bijes konzervativnih kritičara kao i aktivista koji se bore protiv pedofilije i dječje pornografije.

Iako gledatelji tvrde da sporna scena nije onako eksplicitna kao što su neki najavljivali, "Hounddog" - koji je Dakoti Fanning navodno trebao utrti put za prvog "Oscara" - i dalje ima problema s pronalaženjem distributera.

U kontroverzu se sada uključio i Phil Berger, senator u skupštini države Sjeverna Karolina, čije su lokacije bile poslužile za snimanje filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bergera nije toliko razbjesnio "problematični" sadržaj filma koliko činjenica da su producenti uživali izdašne porezne olakšice, odnosno da im je država dužna vratiti 15 % budžeta potrošenog na snimanje u Sjevernoj Karolini.

Berger je stoga predložio da se zakoni o poreznim olakšicama za filmaše izmijene, odnosno da producent svakog filma prije nego što zatraži olakšice vlastima dostavi scenarij filma. Berger to tumači nastojanjem da se ispoštuju zakonske odredbe po kojima olakšice ne mogu uživati "opsceni" film, odnosno tvrdi da "Hounddog" spada upravo u takvu kategoriju.

Julia Boseman, Bergerova demokratska kolegica na čiju je inicijativu donesen zakon o poreznim olakšicama, je izjavila da nema smisla pregledavati scenarije nego da se eventualne porezne olakšice mogu davati tek na temelju završenih filmova.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara