Kontroverzni župnik Jurčević malo se poigrao sa žrtvama Jasenovca

Foto: AFP (Arhiva)

FRANJO JURČEVIĆ, kontroverzni kastavski župnik ovog puta se na svom službenom blogu, odlučio kako sam kaže "poigrati" s brojkom žrtava Jasenovca.

"Pokušao sam vidjeti koliko je to žrtava u Jasenovcu bilo sa imenima žrtava ali isto tako sa imenima očeva istih žrtava u Jasenovcu", piše župnik Jurčević s naslovom "Još malo igre oko jasenovac.org – Victim list".

"Hrvatska" imena na listi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župnik Jurčević došao je do saznanja kako žrtava s imenom Franjo ima 2.371, a očeva s imenom Franjo ima 2.629, odnosno kako žrtava s imenom Jure ima 704, a očeva s istim imenom ima 1.296. I tako nabrajajući "hrvatska imena" došao je do sljedećeg zaključka.

"Ovim ne želim reći da pod nekim imenom nema i Srba i Židova i Roma, ali najvjerojatnije se pod navedenim imenima krije većina Hrvata kao žrtve Jasenovca. Ovo što sam naveo samo je još jedan dokaz ogromnog krivotvorenja Jasenovca i napuhavanja srpskih, židovskih i romskih žrtava a potpunog negiranja Hrvata koji su – prema ovoj krivotvori – također nastradali u Jasenovcu", piše Jurčević koji se svojedobno proslavio homofobnim izjavama kao i obranama voljenog mu HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara