Konvoj s američkim marincima ušao u Falluju

KONVOJ s američkim marincima ušao je u ponedjeljak, prvi put nakon više od mjesec dana, u Falluju, testirajući na taj način krhko primirje uspostavljeno s pobunjenicima u tome iračkom gradu, izvijestili su očevici.

Marinci su, uz pojačanje iračkih snaga sigurnosti do ureda gradonačelnika koji se nalazi u središtu grada, stigli u oklopnim vozilima i vozilima tipa Humvee.

No, mir koji je zavladao u Falluji nije smanjio strahovanja pripadnika iračkih snaga sigurnosti, koji strahuju da će doživjeti sudbinu stotina svojih kolega ubijenih zbog suradnje s Amerikancima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je da ste ovdje s nama i da sudjelujete u oslobađanju Iraka, no voljeli bismo da se Amerikanci ne miješaju u ovaj posao i da nas puste da sami brinemo o sigurnosti. Mislim da bi bilo sigurnije da nas ne vide s pripadnicima stranih vojnih snaga", rekao je zapovjedniku 1. divizije marinaca generalu Jamesu Mattisu šef policije u Falluji, kapetan Hammed Alayash.

Nakon što su marinci napustili grad, više stotina njegovih stanovnika izašlo je na ulice veseleći se nedavnim porazima Amerikanaca i izvikujući "Alah je najveći" i "Mudžahedini visoko uzdignite glave".

Velik broj građana Falluje djelomično povlačenje marinaca iz grada smatra pobjedom nakon nedavnih američkih zračnih napada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara