Konzum u palačinke s Nutellom stavlja čitlučki namaz Kremino?

Tekst: J.D.
Foto: Index


UZ AKCIJU "Konzumirajmo hrvatsko", koja se pokazala ne baš pretjerano vjerna svom geslu, budući da je većina proizvoda u njoj iz uvoza, Konzum, prodajni lanac iz koncerna Agrokor Ivice Todorića ponovno udara. Ovaj put su u glavnoj ulozi palačinke, Nutella i namaz Kremino.

U Konzumovoj prodavaonici u Avenue Mallu u Zagrebu u ponudi su palačinke s Nutellom. Kako se može vidjeti na slici, ispred njih postavljena je i velika reklama na kojoj piše "Palačinke s Nutellom". Sve bi bilo u redu, kad bismo bili sigurni da se zaista i radi o Nutelli.

Nutella vs. Kremino

Tu u igru dolazi druga slika, na kojoj se iza Reklame može vidjeti kantica namaza Kremino. Radi se o namazu proizvođača "Barpeh" iz Čitluka u BiH, koji je puno jeftiniji od Nutelle. Usto, kantica od kilograma stoji direktno iza palačinki i na njoj se vide jasni znakovi upotrebe. Cijela je, naime, zamrljana namazom.Cijela je stvar malo pretjerano "slučajna" a da se ne bi pomislilo kako se radi o izvjesnoj prevari kupaca. Čitatelj koji nam je poslao snimke apsolutno je uvjeren da je riječ o "prljavoj igri", što u ovom slučaju i nije samo metaforička fraza ako se uzme u obzir izgled Kremino kantice.

Velike slučajnosti

Naravno, ne može se sugerirati kako Konzum svjesno vara kupce. Moguće je da se radi o cijelom nizu slučajnosti. Recimo, moguće je da su djelatnici delikatesnog odjela kolektivno jeli Kremino iz kantice i onda sasvim slučajno kanticu ostavili upravo iza "palačinki s Nutellom". Moguće je i da u kantici Kremina nije Kremino, nego industrijsko mazivo za strojeve, koje je tamo ostalo nakon održavanja.

Bez obzira što je moguće, činjenice govore ovo. 750 grama namaza Kremino stoji, po Konzumovoj online brošuri, 18,49 kuna. Ista količina Nutelle stoji 42,99 kuna. Razlika na količini od 750 grama je 24,50 kuna. No, tu se još ne spominje kako je na slici vidljiva kantica od jednog kilograma, koje i nema u brošuri, a poznato je da se na veću količinu uvijek dobije manja cijena.

To su činjenice. Koja je istina, teško je reći. Od Agrokora nismo dobili komentar do zaključenja ovog teksta.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara