Koordinacija udruga iz Domovinskog rata zatražila hitan prijam kod premijera

REPUBLIČKA koordinacija udruga iz Domovinskog rata na današnjoj je sjednici zaključila da će, "ustraje li haaško tužiteljstvo na sramotno sročenoj optužnici protiv generala Gotovine, kojom je optužena i Hrvatska, početi potpisivati peticiju za provedbu referenduma o suradnji s Haaškim sudom i ulasku Hrvatske u Europsku uniju".

O tom zaključku, uz ostale, Koordinacija želi izvijestiti Vladu, a od premijera Sanadera, na kojeg je izjava naslovljena, traže da ih sutra hitno primi.

U zaključku stoji da hrvatski branitelji i njihove obitelji članovi Koordinacije u potpunosti podupiru sve hrvatske generale, haaške optuženike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duboko uvjereni u njihovu nevinost, tražimo od Vlade da svim raspoloživim sredstvima ospori sramotne navode optužnice koja kriminalizira Domovinski rat i državni vojni i politički vrh te krivotvori hrvatsku povijest jer se Domovinski rat izjednačuje s agresorima, stoji u izjavi.

Bude li Haaški sud zanimala istina o Domovinskom ratu, svi će hrvatski optuženici biti oslobođeni jer su zapovijedali pobjedničkom Hrvatskom vojskom, jer su vodili pravedan, obrambeni, osloboditeljski rat na povijesnim hrvatskim prostorima protiv srbočetničkog agresora, u cijelosti poštujući ratne običaje i pravo te u duhu Ženevskih konvencija, smatra Koordinacija.

Pozdravljamo Vladinu odluku da ponudi jamstvo Haaškom tribunalu da se i general Gotovina brani sa slobode, da okupi tim pravnih stručnjaka za pripremu obrane i da omogući punu novčanu skrb za obitelji optuženika, stoji u zaključcima Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara