Koordinator Pakta o stabilnosti: Hrvatska je spremna za EU

ERHAD BUSEK, austrijski vicekancelar i koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu smatra da je Hrvatska spremna za Europsku uniju i da bi pristupne pregovore trebala početi prije Turske.

U razgovoru za Vjesnik  Busek je dodao: "Iskreno se nadam da će vrlo skoro doći do rješenja problema s Hrvatskom i početka pregovora. Osobno sam uvjeren da će pregovori brzo početi, u svakom slučaju trebalo bi to biti prije nego što počnu s Turskom."

Busek smatra da je hrvatska Vlada učinila mnogo i da se trudi poboljšati odnose s Haagom i s europskim partnerima.

"Iznimno je važno da se i reforme provode kako treba, a smatram da je Hrvatska u mnogočemu razvijenija od Rumunjske i Bugarske. U svakom slučaju mislim da je Hrvatska spremna za Europsku uniju." - objašnjava Busek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz susjedne zemlje, među kojima je i Austrija, krug se sve više širi. Za Hrvatsku su i Njemačka i Italija, mnoge zemlje koje su nedavno ušle u Uniju, a Slovenija je posebno zainteresirana za brzi početak pregovora. Interesi dviju država su u mnogočemu podudarni, a riječ je i o geografskoj poziciji. Vrlo zdušno podržavaju Hrvatsku i Češka i Poljska, a Slovačka i Mađarska su i dosad davale podršku. Krug je sve veći." - kaže  koordinator Pakta o stabilnosti.

"Iznimno je važno da se i reforme provode kako treba, a smatram da je Hrvatska u mnogočemu razvijenija od Rumunjske i Bugarske. U svakom slučaju mislim da je Hrvatska spremna za Europsku uniju", rekao je, ističući je kao dobar primjer i uzor cijeloj regiji.

"Hrvatska je bila i ostaje dio Europe i treba samo što prije riješiti posljednju prepreku kako bi se otklonila sadašnja blokada i počeli pregovori", poručio je Busek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara