KOORDINATOR PAKTA STABILNOSTI BUSEK ZAVRŠIO POSJET KOSOVU

Koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Europu Erhard Busek izjavio je u srijedu u Prištini kako će Pakt stabilnosti ponuditi Kosovu pomoć za dobijanje stranih kredita za financiranje projekata cestovne infrastrukture.

Busek je na konferenciji za tisak po završetku dvodnevna posjeta Kosovu rekao kako se pored mogućnosti za dobijanje stranih kredita govorilo i načinima privlačenja europskih investicija na Kosovo. Pakt stabilnosti će, prema Buseku, pomoći Kosovu da ispuni standarde što ih je odredila međunarodna zajednica.

Tijekom susreta s dužnosnicima UNMIK-a i kosovske vlade razgovaralo se o mogućnostima da Kosovo potpiše ugovore o slobodnoj trgovini sa zemljama u regiji poput Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Busek koji je prošli put na Kosovu boravio u rujnu prošle godine ocijenio je da su se od tada dogodile mnoge pozitivne promjene.

Srpski izvori na Kosovu javili su u srijedi da je tijekom Busekova s predstavnicima kosovskih Srba istaknuto kako je jedan od prioriteta međunarodnih ulaganja u regiji gradnja ceste Niš-Priština-Skoplje.

(Hina) bb sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara