kopačevo: teškom invalidu ispunjena želja da dobije psa

Osječka Udruga dijaliziranih, transplantiranih i bubrežnih bolesnika i Slavonskobaranjsko društvo za zaštitu životinja ispunili su danas želju nepokretnom Atili Balentu iz Kopačeva u Baranji, te mu darovali psa koker španijela. L

Tridesetdvogodišnji Atila Balent, koji od godine 1994. svaki drugi dan ide na hemodijalizu u osječku Kliničku bolnicu, pati od još nekoliko teških bolesti, prikovan je za kolica i usamljen. Nedavno je zamolio novinare da mu pomognu i nabave "nekog malog psa, ako može koker španijela", jer je ostao bez dugogodišnjeg ljubimca.

Predsjednik Slavonsko-baranjskog društva za zaštitu životinja Davorin Feil donio mu je danas dva koker španijela, crnog i smeđeg, i rekao mu da odabere.

"Odmah su se našli smeđi tromjesečni koker španijel i Atila, kojemu je pas skočio u krilo i nije se micao od njega uz izraze velike ljubavi", rekao je novinarima Feil.

"Upravo u Kopačevu namjeravamo otvoriti azil za pse koje ćemo dresirati za rad s bolesnicima jer se pokazalo da je ta veza posebno jaka i da pomaže hendikepiranim osobama," kazao je Feil.

"Osim psa, Atila je danas dobio i hranu za psa, a Udruga dijaliziranih, transplantiranih i bubrežnih bolesnika brinut će se o hrani za psa i njegovu cijepljenu jer Atila i njegovi roditelji žive u teškim uvjetima", rekao je dopredsjednik Udruge Stjepan Lizačić.

Udruga dijaliziranih, transplantiranih i bubrežnih bolesnika ima 200 članova, među kojima mnogi žive u teškim uvjetima, i nastoji, koliko može, pomoći svojim članovima, dodao je Stjepan Lizačić.

Atila Balent zahvalio je svima, ističući kako "sada ima prijatelja koji mu znači više nego sve bogatstvo svijeta".

(Hina) vs jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara