Kopilović: Papa bio otvoren prema SPC

Papa Ivan Pavao II. bio je otvoren prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i više puta je pozdravljao njegovu svetost srpskog patrijarha Pavla te izražavao želju da posjeti Srbiju i Crnu Goru (SCG), izjavio je u povodu Papine smrti član Biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metoda dr. Andrija Kopilović za novosadski list "Dnevnik".

"Sigurno je želio doći, ali na žalost nije. Za Pravoslavnu crkvu njegov posjet značio bi priznanje, podršku i ljubav prema toj Crkvi", rekao je Kopilović.

Dnevni list "Dnevnik" kao i drugi vojvođanski mediji s velikom pozornošću prate vijesti iz Vatikana i prenose reagiranja iz zemlje.

Ovdašnji mediji prenijeli su izraze sućuti predsjednika Skupštine i Izvršnog vijeća Vojvodine Bojan Kostreša i Bojan Pajtića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijest o Papinoj smrti veliki je odjek imala u subotičkoj biskupiji u kojoj živi najveći broj katolika u Srbiji.

Vjernici te biskupije od četvrtka navečer se mole za Svetog Oca, a njihovo najveće okupljanje zabilježeno je u nedjelju na marijanskom svetištu "Bunarić" u blizini Subotice.

"Da je Papa došao u posjet SCG, sigurno bi boravio u Subotici kao najkatoličkijem gradu u zemlji. Tek bi nam to puno značilo", izjavio je dr. Andrija Kopilović, ističući da su ovdašnji vjernici na susret sa Svetim Ocem išli u Hrvatsku i Mađarsku koje je prethodnih godina posjećivao.

(Hina)xjsta ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara