Koprivnica: Deseti podravski motivi u znaku naivnog slikarstva

NA TRGOVINA  u središtu Koprivnice od danas do nedjelje navečer uređena je galerija na otvorenom majstora hrvatskog naivnog slikarstva u sklopu desete turističke, kulturne i gospodarske priredbe Podravski motivi.

Na najvećem hrvatskom sajmu naive na otvorenom prostoru izlažu radove svjetski poznati slikari Ivan Večenaj, Mijo Kovačić, Martin Mehkek i Josip Generalić, te podravski slikari mlađe generacije.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture održava se u koprivničkoj Gradskoj galeriji izložba slika velikana hrvatskog slikarstva Ivana Generalića i Krste Hegedušića. Time Koprivnica i Turistička zajednica ujedno obilježavaju 90. obljetnicu rođenja rodonačelnika izvornog slikarstva na staklu Ivana Generalića pa se prvi put javnosti predstavljaju djela iz njegove ostavštine.

Posjetitelji Podravskih motiva mogu na središnjem gradskom trgu razgledati i radionice starih obrta, od kovača, tesara i užara do ispirača zlata s Drave, a kao izvorni suvenir mogu sami otisnuti spomen kovanicu od bakra, mjedi i aluminija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu prije podne u Koprivnicu će iz Zagreba doći turistički vlak "Koprivničanec", a tijekom prijepodneva domaćini i gosti moći će na trgu kupiti hrvatske proizvode.

Podravski motivi završit će u nedjelju navečer nastupom gradskom tamburaškog orkestra "Sveti Marko Križevčanin" iz Križevaca i vatrometom.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara