Koprivnica: "Kupujmo hrvatsko" okupilo 135 tvrtki i poduzetnika

U sklopu 10. podravskih motiva danas je u Koprivnici na središnjem Trgu bana Josipa Jelačića 135 hrvatskih tvrtki i poduzetnika ponudilo svoje proizvode u akciji Županijske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" koje su prodavali saborski zastupnici toga kraja, županijski dužnosnici, gradonačelnici, glumci i i pjevači. L

Odazivom tvrtki iz cijele Hrvatske posebno su zadovoljni župan koprivničko-križevački Josip Friščić i mr. Dinko Vrgoč, predsjednik Županijske gospodarske komore jer, kako kažu, ne treba više kao nekad nagovarati proizvođače da sudjeluju u promicanju svojih proizvoda.

Koprivničko-križevački kraj predstavlja 13 poduzeća, tvrtki, ali i malih proizvođača prehrambenih proizvoda, meda, voćnih rakija, kupinova vina, ali i nojeva mesa i prerađevina od nojeva mesa.

"Ova županija ima što pokazati i ponuditi ne samo građanima Hrvatske, nego i turistima, a ponajviše zahvaljujući kakvoći proizvoda i zdravoj hrani", poručio je župan Josip Friščić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najveća atrakcija bila je ponuda 500 metara dugog jegera koji je izradila koprivnička mesna industrija, s namjerom da postavi novi rekord za Guinessovu knjigu, jer lani je izrađena 250 metara duga salama. Na Zrinskom trgu u Koprivnici pola kilometra jegera prostrto je po stolovima i besplatno ponuđeno brojnim gostima.

Deseti Podravski motivi nastavljeni su kulturno-umjetničkim programom, bogatom ponudom jela i pića, izložbom starih obrta.

U nedjelju prijepodne održat će se biciklijada do Hlebina, degustacija jela od koprive, smotra folklora, a priredba se zatvara navečer kad će Ivan Večenaj i drugi majstori naivnog slikarstva vratiti gradski ključ i prepustiti umjetničku vlast koju su obnašali četiri dana održavanjem najveće izložbe naivne umjetnosti u galeriji na otvorenom.

(Hina) xon ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara