Koprivnica: ministar Čobanković u "Podravci"

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković posjetio je danas popodne "Podravku" u Koprivnici i s predsjednikom Uprave Darkom Marincem i suradnicima razgovarao o zaprekama za bolje poslovanje te tvrtke. L

To se posebno odnosi na uzgoj povrća za industrijsku preradbu na malim površinama koje nisu u sklopu minimalno poticanih površina, te na poticaje za tov stoke. Po riječima ministra Čobankovića "Podravka" je izrazila spremnost za projekte kao što je "Lipovac" u Vukovarsko-srijemskoj županiji te za poslovno-tehničku suradnju s Poljoprivrednim kombinatom "Valpovom".

"Tako bez ulaska u vlasničku strukturu kombinat 'Valpovo' dobiva vrlo važna strateškog partnera", kazao je ministar Čobanković.

Komentirajući najavljene pregovore s Europskom unijom, u kojoj upravo "Podravka" posluje preko svojih tvornica u zemljama koje su postale novim članicama EU-a, Čobanković je rekao da ta tvrtka nimalo ne zaostaje za Europom i da bi po uzoru na "Podravku" trebalo preustrojiti cijelu hrvatsku proizvodnju i preradbu hrane s većim osloncem stočarstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo mijenjati primarnu proizvodnju i povećati konkurentnost naših proizvoda i tada neće biti teškoća s ulaskom u EU, ali to nije pitanje EU-a. Da bi svi oni koji se danas u nas bave poljoprivredom održali i dalje proizvodili, moramo najprije povećati prihod od poljoprivrede", ustvrdio je Čobanković.

Najavio je da će se znatno pojačati inspekcijski nadzor iskorištavanja zemlje i prava na ostvarivanje poticaja. "Mora se uvesti red, čemu će pridonijeti i poljoprivredni inspektori koji su od ove godine u sastavu Ministarstva poljoprivrede", poručio je ministar Čobanković, odgovarajući na upite novinara u Koprivnici.

(Hina) xonov ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara