Koprivnica: Potpisan ugovor o financiranju programa vodoopskrbe

U KOPRIVNICI je danas potpisan ugovor o financiranju regionalnih programa vodoopskrbe u Koprivničkokriževačkoj županiji, kojim će ta županija za program magistralnog vodovoda KalnikKriževci, u dužini od 13 kilometara, dobiti pet milijuna bespovratnih sredstava.


Ugovor su potpisali koprivničko-križevački župan Josip Friščić i ravnatelj Fonda za regionalni razvoj Danijel Žamboki, a sredstva u iznosu od 11,7 milijuna kuna, uz Fond, osigurat će i grad Križevci, distributer Komunalno poduzeće iz Križevaca i Hrvatske vode.

Župan Friščić je podsjetio da je na području Koprivničko-križevačke županiji samo trećina područja obuhvaćena vodovodom, a primjerice na području općine Sveti Ivan Žabno nema ni metra vodovoda. Da bi cjelovito riješila problem vodoopskrbe koji ograničava razvoj poljoprivrede, posebno stočarstva, Županija treba pribaviti oko 600 milijuna kuna. Stoga je ugovor s Fondom za regionalni razvoj RH značajan početak jer, kako je rekao župan Friščić, ne dolazi svakoga dana bespovratnih pet milijuna kuna u županijske programe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hina) čmi dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara