Koprivnica: Smrtno stradao radnik Bilokalnikove kartonaže

U BILOKALNIKOVOJ Tvornici kartonaže IPA (Industrija papira) d.o.o. u Koprivnici u Dravskoj bb danas oko 12.45 sati u nesreći na radu smrtno je stradao djelatnik tog poduzeća Miroslav Tušek (1965.) iz Koprivnice.

Tušek je radio na stroju za prešanje kartona. U jednom trenutku stroj mu je pritisnuo gornji dio tijela i glavu. Od zadobivenih teških tjelesnih ozljeda Tušek je preminuo je na licu mjesta, izvijestio je glasnogovornik PU Koprivničko-križevačke Dražen Magdić.

"Svi nadležni inspektori obavili su posao. Radi se o pritisnuću visokotlačne preše. Još se ispituju detalji oko stroja, kako bi se utvrdilo da nije u pitanju neka greška" - rekao je Magdić.

U prometnoj nezgodi u koprivničkom prigradskom naselju Reka poginuo je traktorist Slavko Vuljak (1956.), a njegov suputnik Danijel Š. lakše je ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nesreća se dogodila kada je Vuljak upravljajući traktorom Kolodvorskom ulicom u četvrtak oko 17.15 sati, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad traktorom, pa je jednim od kotača zahvatio zemljani nasip uz lijevi rub kolnika.

Traktor je potom udario u stablo i prevrnuo se pri čemu je Vuljak na mjestu poginuo. Njegov suputnik Danijel Š. (1989.) lakše je ozlijeđen, a sjedio je na blatobranu traktora i prije prevrtanja uspio je iskočiti s traktora.

U ovoj godini u 62 prometne nezgode u kojima su sudjelovali traktoristi to je drugi slučaj njihove pogibije na području PU Koprivničko-križevačke.

Glasnogovornik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Dražen Magdić upozorava na čestu nepropisnu vožnju putnika na blatobranima i u prikolicama, a na nizbrdicama i vožnju traktora "u leru", što predstavlja potencijalnu opasnost za život traktorista i onih koje prevoze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara