Koprivnica: Za desetak dana odluka o kaznenoj prijavi protiv ranjenog policajca

KOPRIVNIČKI općinski državni odvjetnik Krunoslav Kunštić najavio je da će za desetak dana donijeti odluku povodom kaznene prijave protiv koprivničkog policajca koji se, tvrdi policija, sam ranio, a potom lagao da je na njega pucao nepoznati muškarac.

"Policijsku kaznenu prijavu zaprimili smo jučer i ona je u fazi proučavanja", kazao je Kunštić Hini. Naglasio je da će odluku donijeti nakon što se prikupi cjelokupna dokumentacija.

U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj nisu željeli komentirati tvrdnje policajca Stjepana Majnovića koji je jučer izjavio da ga je policija prisilila na izjavu da se sam ranio.

"Ostajemo u cijelosti kod onoga što je ranije rečeno na policijskoj tiskovnoj konferenciji", kazao je glasnogovornik koprivničke policije Dražen Magdić.

Policija je u nedjelju izvijestila da je ranjeni policajac priznao da se sam ranio u trbuh, te da su on i kolega iz ophodnje Zlatko Š. obmanjivali javnost, tvrdeći da su ih 7. ožujka na hrvatsko-mađarskoj granici napala dvojica nepoznatih muškaraca.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić odbacila je Majnovićeve tvrdnju da je policija iznudila pokajnički iskaz.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimanju iskaza od Majnovića bili su prisutni njegova odvjetnica Sanja Godek-Glavina i općinski državni odvjetnik Kunštić.

Po pisanju tiska, oni također tvrde da nije bilo pritiska na Majnovića, no njegova odvjetnica danas nije željela ništa reći.

Osim proturječnih tvrdnji o Majnovićevom iskazu, cijeli je slučaj dodatno zamršen nakon izjave doktora koji je operirao Majnovića. On je naime, suprotno tvrdnji policije, ustvrdio da je ulazna manja rana na leđima, a izlazna veća na trbuhu.

Bardić je Hini kazala da su danas u Centru za kriminalistička vještačenja u Zagrebu završena sva vještačenja vezana za samoranjavanje policajca, te da će ti nalazi sutra biti dostavljeni nadležnom državnom odvjetniku.

"Nalazi nedvojbeno potvrđuju da je riječ o samoranjavanju i s time je priča za policiju završena", kazala je Bardić.

Majnović je radi psihijatrijskog vještačenja prebačen na Odjel psihijatrije koprivničke Opće bolnice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara