koprivnica: županijska bolnica dobit će novi internistički odjel

U koprivničkoj bolnici će se graditi novi internistički odjel sa 115 kreveta, odlučeno je danas na sastanku Stručnog vijeća i Upravnog odbora projekta Pilotprojekta reforme zdravstva u Koprivničkokriževačkoj županiji.

Odluku o gradnji internističkog odjela, iako to u početku nije bilo predviđeno Pilot-projektom, pozdravili su i pomoćnik ministra zdravstva dr. Siniša Varga, direktor pilot-projekta prof. dr. Stipe Orešković, kao i predstavnica korisnika usluga Ljiljana Peterlin-Kolarić.

Na inzistiranje župana Josipa Friščića, tu su odluku, donesenu nakon poduže rasprave, simboličnim dizanjem ruku podržali i svi šefovi Odjela Županijske bolnice, potvrđujući da time prestaju iscrpljujuće rasprave o konceptu razvoja Bolnice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova Interna će biti građevinski povezana s glavnom bolničkom zgradom, zauzimat će 2787 četvornih metara na dvije etaže, plus 825 četvornih metara hemodijalize, koja će biti smještena u prizemlju.

Vrijednost građevinskih radova procjenjuje se na otprilike 3,5 milijuna eura, koji će se, prema riječima župana Friščića, vjerojatno osigurati kreditnim sredstvima uzetim od Ministarstva zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara