Korčulanska narko hobotnica: Želita stigla trudna u sudnicu, izbačeni novinari!

Korčulanska narko hobotnica: Želita stigla trudna u sudnicu, izbačeni novinari!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Mario Todorić/CROPIX

ŽELITA TOMIĆ, Uskokova krunska svjedokinja u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika i njegovih dilera s Korčule, ipak se pojavila jutros u velikoj dvorani splitske Palače pravde. Trudna je. Krenula je priča da je ostala u drugom stanju s jednim od policajaca koji su je čuvali.

Cvikova cura u dubrovačkoj bolnici liječi akutni zarazni meningitis

Tomićka je djelovala prilično preplašeno. Dok je išla ka stolici za svjedoke, pogledavala je Cvika, koji je preko svog branitelja Jadrana Franceschija - ispraznio sudnicu. Franceshi je, naime, zatražio izuzeće javnosti, Uskokova tužiteljica Natalija Petković s time se složila, pa je tako i odlučilo Sudsko vijeće kojim predsjeda Zoran Matulović. Učinjeno je tako samo za Želitu, ostatak rasprave ostat će javan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros se na splitskom Županijskom sudu nije pojavila Cvikova draga, dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša. U dubrovačkoj je bolnici. Jučer je primljena na Infektološki odjel, i to zbog akutnog zaraznog meningitisa. Oporavak može potrajati i do tri mjeseca, pa je na prijedlog tužiteljice Petković, Matulović razdvojio Birimišu od ostatka skupine.

Bez Birimiše to više nije to...

Izazvalo je to nemali revolt branitelja. "To više nije to... Na koje ćete je okolnosti sada ispitivati..." protivili su se branitelji, no bez nekog većeg uspjeha. Želita je inače otkucala cijelu skupinu, a Birimišu je optužila da je dodavala paketić s heroinom. Slučajno ili ne, danas se nisu srele u sudnici.

Želita je u programu zaštite svjedoka bila do svibnja prošle godine. Na splitskom sudu je traže i zbog suđenja bivšem dečku Vedranu Biuku. I njega je uvalila samo da ne ode u zatvor zbog heroina, s kojim su je često hvatali. Tako je krenula i priča sa Cvikom i ostalima. Vjerodostojnost joj je ozbiljno narušena oslobađajućim presudama u postupku za otmicu. Želita se jednostavno nije mogla sjetiti u kojem je mjesecu 2006. godine bila oteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara