Korčulanska policija u lisicama privodi mlade koji preglasno slušaju glazbu, ali ne i narko dilere

20-TAK članova Korčulanske udruge mladih, simbolično vezanih konopcem, održalo je miran prosvjed na ulaznim vratima u stari grad Korčulu, čime su željeli ukazati na, kako tvrde, nepravedan i brutalan policijski postupak koji se dogodio 20. kolovoza, pri čemu je dio članova KUM-a zbog puštanja preglasne glazbe proveo noć u policijskoj stanici s lisicama na rukama.

Naime, te su večeri za vrijeme trajanja Rock slušaonice u Ljetnom kinu u organizaciji KUM-a u prostorije kina upali policijski službenici. KUM je imao dozvolu za održavanje slušaonice do 2 ujutro, ali iako je dotična dozvola zajedno s ispunjenom prijavom za održavanje javnog skupa predana u Policijsku postaju Korčula, ti su dokumenti  misteriozno nestali ili su zagubljeni, tvrde članovi KUM-a.

Te noći, oko 23:30 sati u Ljetnom je kinu glazbu slušalo glazbu oko 100-tinjak ljudi. U to je vrijeme policijski službenik Z. Zelić organizatoru slušaonice P. Skokandiću rekao da ugasi glazbu, te mu naredio da ode sa njim u policijsku postaju, što je Skokandić poslušao.

Na putu prema PP iz pravca Ljetnog kina opet se začula glazba te se policajac, vidno uzrujan nepoštivanjem naredbe, vratio, a za miksetom razglasa zatekao I. Šegedina, istaknutog člana KUM-a. Nakon što je ugašena glazba policija je privela navedena dva organizatora u policijsku postaju te ih, nakon oduzimanja mobilnih uređaja, remenja i cipela, zatvorila u pritvor do sljedećeg jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon privođenja dvojice organizatora, netko je, razočaran policijskom intervencijom opet pustio glazbu, a policija je u idućem posjetu zaplijenila razglasnu miksetu. Nakon toga se nezadovoljno mnoštvo okupilo ispred PP Korčula te isprva mirnim putem pokušalo doznati razlog pritvaranja P. Skokandića i I. Šegedina. Policija za to nije imala razumijevanja, te je dvoje najupornijih, D. Farčića i D. Mikelić, brutalno privela i svezala lisicama, tvrde KUM-ovci, pa dodaju kako su policajci potom zastrašivanjem pendrecima potjerali ostatak skupine. D. Farčić je s lisicama stavljen u pritvor, a djevojka D. Mikelić jutro je dočekala na stolici, također svezana lisicama.
 
KUM-ovcima je ujutro na Prekšajnom sudu u Korčuli, kako kažu, predočen policijski izvještaj u kojem se spominje, navode, niz neistina kao i odbijanje potpisivanja zapisnika o zapljeni glazbene miksete, koji im nitko nije ni nudio. Mikseta je zaplijenjena u 00:00 h, a nalog je dobiven tek ujutro oko 05:30.

KUM-ovci na kraju zaključuju kako je zadržavanje mladih 10 sati u pritvoru s lisicama cijelu noć zbog preglasne glazbe, iako su za slušaonicu imalu dozvolu Gradskog poglavarstva, kao i "izgubljena" prijava skupa u Policijskoj postaji, ipak malo previše.

Šteta što korčulanska policija nije bilo toliko revna kad je s lisicama na rukama trebalo privesti glavnog narkodilera na otoku...

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara