Korei: Najprije interni dijalog, a zatim pregovori s Izraelcima

PALESTINSKI premijer Ahmed Korei u nedjelju je izjavio kako se namjerava angažirati na postizanju "razumijevanja" sa svim palestinskim frakcijama prije nego što započne mirovne pregovore s Izraelcima.

"Najprije bismo željeli izbjeći napade na civile na objema stranama, a zatim pokušati postići obostrani prekid vatre s čijim bi se uvjetima svi složili. Željeli bismo postići sporazum s Izraelcima koji bi otvorio put obnovi mirovnog procesa te mirovnim pregovorima", rekao je Korei novinarima u Ramallahu. "S Izraelcima o svim pitanjima želim razgovarati vrlo otvoreno", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik egipatske tajne službe Omar Suleiman u ponedjeljak bi trebao stići na palestinske teritorije kako bi pomogao u posredovanju u pregovorima oko prekida vatre što će ih Korei održati s predstavnicima militantnih skupina.

Primirje što su ga krajem lipnja jednostrano proglasile militantne skupine propalo je polovinom kolovoza, nakon što je palestinski napadač-samoubojica raznio autobus u Jeruzalemu, pri čemu su poginule 22 osobe, a Izraelci, u znak odmazde dva dana nakon toga, u Gazi ubili jednog od čelnika pokreta Hamas.

Za sada još nije dogovoren točan datum Koreijeva sastanka s izraelskim premijerom Arielom Sharonom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara