Korenica: razgovor o stanju elektroenergetskog sustava

Član Uprave Hrvatske elektroprivrede za distribuciju Šime Balabanić razgovarao je u Korenici s direktorom Distribucijskog područja ElektroLike Milanom Štimcem i suradnicima o stanju distribucijskih postrojenja u Ličkosenjskoj županiji.

Kako je rečeno, samo na području pogona Plitvičkih jezera više je od 60 posto tehnički neispravne mreže koja je stradala u ratu a još nije obnovljena. Da bi se izbjegle moguće posljedice pa i prekid opskrbe potrošača strujom zbog nevremena slična nedavnom, HEP će razvijati energetski sustav u Ličko-senjskoj županiji po standardima jednakim u drugim područjima bez obzira na to što je ukupan prihod s tog područja tri puta manji od troškova, rekao je Balabanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Proteklih dana zbog snježnog nevremena, leda i orkanske bure dio potrošača od Karlobaga, Cesarice, Biluće do Sv. Jurja, zaseoci u senjskom zaleđu i velebitska Plješevica već su nekoliko dana bez struje jer je srušen dalekovod.

Na terenu neprekidno rade ekipe iz Senja pojačane monterima iz Otočca, Gospića i Elektro-Primorja pa se očekuje da će za dva dana kvarovi biti uklonjeni i to područje dobiti struju, rekao je direktor Elektro-Like Milan Štimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara