Korisnici interneta u panici: Ne radi Gmail!

Tekst: J.C.
Foto: Google

U VEČERNJIM satima po hrvatskom vremenu Googleov e-mail servis Gmail svojim je korisnicima otkazao poslušnost, a iz Googlea su priznali da je došlo do problema zbog kojeg više desetaka milijuna ljudi ne može pristupiti svom e-mailu.

"Svjesni smo da problem s Google Mailom utječe na većinu korisnika koji ne mogu pristupiti svom e-mailu", navodi se u kratkom priopćenju koje je 21:53 po hrvatskom vremenu stavljeno na Googleovu informativnu stranicu koja daje podatke o funkcionalnosti njihovih aplikacija. Google je najavio da će problem biti otklonjen do 23 sata po hrvatskom vremenu, ali to se nije dogodilo.

Gmail je vjerojatno najpopularniji e-mail servis na svijetu, te svaki njegov pad uzrokuje brojne probleme korisnicima. Isto je bilo i ovoga puta, kad je u samo nekoliko minuta na Twitteru osvanulo oko 3.000 "tweetova" u kojima se raspravlja o uzrocima problema.

Posljednji put Gmail je pao 8. svibnja ove godine, a slična se situacija dogodila i krajem veljače i početkom ožujka. U veljači je također bilo riječ o problemu globalnih razmjera i Google se tad ispričao milijunima svojih korisnika. Problem u ožujku je, prema navodima iz Googlea, bio "lokalnih razmjera".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara