Korisnici interneta u panici: Ne radi Gmail!

Korisnici interneta u panici: Ne radi Gmail!

Tekst: J.C.
Foto: Google

U VEČERNJIM satima po hrvatskom vremenu Googleov e-mail servis Gmail svojim je korisnicima otkazao poslušnost, a iz Googlea su priznali da je došlo do problema zbog kojeg više desetaka milijuna ljudi ne može pristupiti svom e-mailu.

"Svjesni smo da problem s Google Mailom utječe na većinu korisnika koji ne mogu pristupiti svom e-mailu", navodi se u kratkom priopćenju koje je 21:53 po hrvatskom vremenu stavljeno na Googleovu informativnu stranicu koja daje podatke o funkcionalnosti njihovih aplikacija. Google je najavio da će problem biti otklonjen do 23 sata po hrvatskom vremenu, ali to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gmail je vjerojatno najpopularniji e-mail servis na svijetu, te svaki njegov pad uzrokuje brojne probleme korisnicima. Isto je bilo i ovoga puta, kad je u samo nekoliko minuta na Twitteru osvanulo oko 3.000 "tweetova" u kojima se raspravlja o uzrocima problema.

Posljednji put Gmail je pao 8. svibnja ove godine, a slična se situacija dogodila i krajem veljače i početkom ožujka. U veljači je također bilo riječ o problemu globalnih razmjera i Google se tad ispričao milijunima svojih korisnika. Problem u ožujku je, prema navodima iz Googlea, bio "lokalnih razmjera".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara