Koruški policajac novinarima nezakonito prodao snimke prometne nesreće Joerga Haidera

Koruški policajac novinarima nezakonito prodao snimke prometne nesreće Joerga Haidera

KORUŠKI policajac suspendiran je s dužnosti nakon što je otkriveno da je novinarima prodavao slike uništenog automobila Joerga Haidera, predsjednika koruške vlade koji je poginuo u prometnoj nesreći u noći na 11. listopada.

Policajac je te večeri bio u službi i privatnom je kamerom snimio mjesto nesreće, te je fotografije prodao novinarima zbog čega će biti podvrgnut stegovnom postupku, a vjerojatno će mu se i suditi zbog povrede službene tajne. Policajac je snimke prodao nekolicini medija, a slučaj je otkriven kad je nekoliko njemačkih i austrijskih medija došlo u posjed snimki s mjesta nesreće koje su mogli dobiti samo ako im ih je ustupio netko "iznutra". Policajac je već na prvom saslušanju priznao svoju krivnju, zbog čega je odmah suspendiran, a cijeli je slučaj preda državnom odvjetništvu u Klagenfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija nije dala službeno dopuštenje za objavu nikakvih fotografija, stoga je ovaj policajac djelovao protuzakonito", kazao je glasnogovornik koruške policije Gottlieb Tuerk, koji nije otkrio identitet policajca.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara