Košarkašica odbila svjedočiti u Gospiću, Mraović pušten iz pritvora

NAKON što je 25 dana proveo u pritvoru gospićkog zatvora, Joso Mraović pušten je na slobodu. "Gospićki Tuđman" zadovoljan je izlaskom iz zatvora, međutim, traži obustavu postupka jer, tvrdi, nije kriv.

Jučer je održano prvo ročište u slučaju pokušaja silovanja za koje je Mraovića optužila američka košarkašica Illisha Jarret, bivša igračica ŽKK Gospić Industrogradnja, koja tvrdi da ju je Mraović 13. travnja pokušao silovati.

Optuženi Mraović je pred sudom rekao da se ne osjeća krivim te je, nakon saslušanja svjedoka, pušten da se brani sa slobode. Novi list piše kako je Mraović izrazio zadovoljstvo odlukom suda, ali tvrdi kako nije kriv te je zatražio obustavu postupka.

Košarkašica pak jučer nije željela doći u Gospić svjedočiti jer se, obrazlaže njezin odvjetnik Dragan Jovanić, boji. Jovanić je nakon suđenja rekao da će sada biti još teže nagovoriti košarkašicu da dođe u Gospić, jer je i strah od osumnjičenog koji je na slobodi realniji, ističući da je žena toliko prestrašena proživljenim i svim što se nakon toga događalo.

Ona bi iskaz o napadu trebala dati u Americi, međutim, Mraovićev odvjetnik Zvonimir Hodak kaže da je takav postupak protivan hrvatskom kaznenom pravu i takav njezin iskaz neće biti relevantan za donošenje odluke.

"Odluka da se Mraović pusti iz pritvora donesena je prije no što se napadnutu pitalo hoće li doći na svjedočenje, a to je protuzakonito" – ogorčeno kaže Jovanić te dodaje kako će još jednom pokušati nagovoriti košarkašicu da, unatoč svemu, stisne zube i dođe u gospićki sud svjedočiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara