Kosor: Bit ću protiv svega što nije u interesu RH i pokazati kako treba služiti hrvatskom narodu

HDZ-ova prsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor održala je danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu završni predizborni skup pod sloganom "Za mene su ljudi ispred politike" s kojega je okupljenima i hrvatskoj javnosti poručila da će kao predsjednica čvrsto zastupati hrvatske državne i nacionalne interese.

"Bit ću protiv svega što nije u interesu Republike Hrvatske i pokazati kako se može i treba služiti hrvatskom narodu", poručila je Kosor.

Najavila je da će prvi njezin potez, kada postane predsjednica, biti zahtjev Vladi za raskidom štetnog sporazuma Družbe Adria, jer bi se njime, ustvrdila je, hrvatsko Jadransko more pretvorilo u mrtvo more.

Neprihvatljivim je ocijenila tezu da bi se na području bivše Jugoslavije svi svima trebali ispričati, istaknuvši da ona dobro zna da su Srbija i Crna Gora izvršili agresiju na Hrvatsku.

Oštro je osudila izjave predsjedničkog protukandidata i predsjednika države Stjepana Mesića da bi mogla raditi u predsoblju premijerova ureda podsjetivši da je u kampanju ušla kao potpredsjednica Vlade i ministrica, te da je za tu funkciju dobila potporu u Hrvatskom saboru. Dodala je kako Mesić nazivajući ju "Suzana" želi obezvrijediti njezin dosadašnji rad i nastojanja da pomogne najpotrebitijima.

Najavila je da će posebno skrbiti o hrvatskim braniteljima i ratnim vojnim invalidima, štititi prava žena, umirovljenika i mladih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovila je da će, postane li predsjednica zatražiti od Hrvatskog sabora smanjenje proračuna Ureda predsjednika Republike.

Kosor je rekla da će nakon pobjede na predsjedničkim izborima otići na Mirogoj i pokloniti se na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Također je rekla da je sa svojim pobjedničkim timom kroz Hrvatsku prošla pet tisuća kilometara i obišla 100 gradova.

Skupu je bio nazočan i predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Ivo Sanader te saborski zastupnici, ministri, državni tajnici i pomoćnici ministara iz redova HDZ-a, članovi Predsjedništva stranke i zagrebačkog gradskog odbora.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara