Kosor: HDZ neće glasovati za prijedlog proračuna za 2003.

SABORSKI zastupnici HDZ-a neće glasovati za državni proračun za 2003. godinu, koji predlaže Vlada, rekla je saborska zastupnica i dopredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na konferenciji za novinare koju je održala danas u Pakracu prilikom posjeta svojoj izbornoj jedinici.

Odgovarajući na pitanja vezana uz zbivanja proteklih mjeseci u HDZ-u, Jadranka Kosor je naglasila da je odlukom o raspuštanju zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a, donesenom u subotu na sjednici Središnjeg odbora, završen proces konsolidacije stranke, te da će HDZ, kako na razini Zagreba, tako i cijele Hrvatske, spremno dočekati parlamentarne i lokalne izbore.

Odluku HDZ-a da neće glasovati za vladin prijedlog proračuna za iduću godinu, Jadranka Kosor obrazložila je činjenicom da već tri godine zaredom Vlada ne prihvaća inicijativu HDZ-a da se naknade za rodilje vrate na razinu iz 2000. godine.

´Takvo ponašanje Vlade´, istaknula je Jadranka Kosor, ´izazvalo je velike poteškoće u obiteljima s većim brojem djece, te je loše utjecalo na demografsku sliku koja je katastrofalna u Hrvatskoj´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Stoga kada budemo na vlasti, rodiljske naknade vratit ćemo na razinu iz 2000. godine´, naglasila je Jadranka Kosor.

Budući da Vlada nije prihvatila ni jedan amandman na proračun koje su predložili saborski zastupnici, HDZ će u Saboru postaviti pitanje funkcioniranja parlamentarnog sustava, najavila je Kosor.

´Jer ako Vlada o svemu sama odlučuje, ne prihvaćajući prijedloge i inicijative saborskih zastupnika, postavlja se pitanje koja je uloga parlamenta i zastupnika´, rekla je Jadranka Kosor.

HDZ se zalaže da se veća proračunska sredstva dodijele traženju nestalih u Domovinskom ratu, razminiranju, te područjima od posebne državne skrbi, kojima pripadaju Pakrac i Lipik, rekla je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara