Kosor: Idući tjedan radna skupina za novi zakon o pravima branitelja

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je danas da će slijedeći tjedan imenovati radnu skupinu koja će početi pripremati novi zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Novi zakon treba biti gotov ove godine, mora predvidjeti sve moguće buduće situacije i potrajati barem 10 godina, rekla je Kosor nakon sastanka s predstavnicima HVIDR-e.

Ministrica kaže da je se s predstavnicima te udruge usuglasila da zakon treba dobro pripremiti, da se to ne može u mjesec dana, te da HVIDR-a ima razumijevanje za gospodarske prilike u državi.

Dogovoreno je da se pripremi popis "nepravdi" koje se ne bi smjele ponoviti u novom zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HVIDR-a od Vlade ne očekuje med i mlijeko, nego korektan, partnerski odnos, rekao je predsjednik te udruge Vinko Brkan.

Podržao je nakanu da se isprave nepravde prema braniteljima i najavio da će HVIDR-a sudjelovati u izradi novog zakona.

Ministrica Kosor najavila je da će razgovarati i s drugim stradalničkim udrugama i predložiti im da sudjeluju u radnoj skupini za izradu zakona.

Najavila je da će u ponedjeljak u Ministarstvu razgovarati s prvom skupinom branitelja i stradalnika. Naime, zbog velikog zanimanja, odnosno gotovo 4.000 telefonskih poziva u Ministarstvo u samo nekoliko tjedana, odlučeno je da se iz tih poziva odaberu najhitniji slučajevi i da ministrica s njima prvima razgovara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara