Kosor: Istraga o komunističkim zločinima je kao i borba protiv korupcije

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"NE RADI se o tome da bi se bilo tko usudio nasrnuti na antifašizam. To je nešto što je ugrađeno i u Ustav i nešto na što smo definitivno ponosni. Ovdje se radi o zločinima koji su se dogodili nakon završetka rata", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor  u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada" komentirajući izjavu predsjednika Ive Josipovića koji je govoreći o pokretanju istrage MUP-a kako ona ne smije dovesti do "revidiranja povijest" te stavljanje pod  znakom pitanja "pozitivne uloge antifašizma".

Dugo se o tome nije govorilo

Kosor je naglasila kako je prošlo previše vremena u kojem se jedan dio problema nije doticao jer se o nekim zločinima i pojavama dugo nije govorilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je neka institucija odnosno MUP u konkretnom slučaju došao do nekih podataka onda je svakako njihovo pravo da su slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj oni te podatke i iznesu javnosti", rekla je Kosor dodajući kako se istraga komunističkih zločina ne može stavljati u kontekst izborne godine.

Najlakše opisati kao borbu protiv korupcije

"Najlakše to opisujem kada stavljam u kontekst borbe protiv kriminala i korupcije. Ista načela moraju vrijediti u toj istrazi a to je da nema nedodirljivih", rekla je Kosor dodajući kako bi rezultati istrage mogli doprinijeti da se napokon zatvore neke povijesne knjige.

Govoreći o ministru Tomislavu Karamarku, premijerka Kosor je rekla da je sasvim normalno da ministri imaju političke ambicije, no da s Karamarkom nije razgovarala o njegovu ulasku u HDZ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara