Kosor na sjednici povjerenstva za osobe s invaliditetom

Na sjednici Povjerenstva za osobe s invaliditetom, održanoj danas pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, raspravljano je o osnivanju pojedinačnih radnih skupina koje detaljnije obuhvaćaju razne segmente rada samog Povjerenstva. L

Zaključeno je kako je izjednačavanje mogućnosti i prava osoba s invaliditetom aktivnost koja zahtjeva uključenost Povjerenstva u cijelosti, priopćeno je iz Vlade.

Na sjednici je podržana inicijativa za osnivanje radne skupine koja bi sudjelovala u izradi Nacrta prijedloga o pravobranitelju za osobe s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednica Kosor i članovi Povjerenstva za osobe s invaliditetom istaknuli su važnost uvođenja i navedene institucije pri ostvarivanju i zaštiti prava s invaliditetom.

Na sjednici je osnovana i radna skupina za obilježavanje 3. prosinca - Međunarodnog dana s invaliditetom, pri čemu je naglašena potreba z koordinacijom aktivnosti na nacionalnoj i lokalnoj razini, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara