Kosor najavila moguće smjene u Vladi: Polančec i Jandroković na izlaznim vratima?

Kosor najavila moguće smjene u Vladi: Polančec i Jandroković na izlaznim vratima?

Tekst: I.Ć.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

"POKRENUTA je istraga o cijelom slučaju, a predsjednica Vlade Jadranka Kosor dobit će u vrlo kratkom vremenu detaljno izvješće o proceduri koja se slijedila oko objavljivanja natječaja", rekao je za Index, Tomislav Mazal glasnogovornik ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Vrlo vjerojatno izvješće bi trebalo biti gotovo u roku od 48 sati, a za sada nisu poznate sankcije koje je zatražila premijerka Kosor.

> Nakon Indexova otkrića Kosor poništila natječaj

> Polančec prekršio Vladinu odluku i zapošljava nove ljude u Ministarstvu

Podsjetimo, Index je jučer objavio kako se Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Damira Polančeca, koji je ujedno i potpredsjednik Vlade, odlučilo oglušiti o odluku Vlade prema kojoj je ministarstvima zabranjeno zapošljavanje novih državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave sve do donošenja proračuna za iduću godinu. To je na sjednici Vlade izazvalo burnu reakcije premijerke Kosor koja je istaknula kako je riječ o izravnom kršenju odluke te zatražila istragu i kažnjavanje odgovornih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se afera nije stišala, pa je Kosor jutros prigodom otvaranja 36. Ambiente na Zagrebačkom velesajmu ponovila da treba još vidjeti tko je raspisao natječaj bez dogovora.

"Treba vidjeti tko je raspisao natječaj bez dogovora, no to je dobra pouka svima", rekla je Kosor koja i danas tvrdi kako ministar Polančec, čije je ministarstvo objavilo natječaj, nije znao za to. No, vrlo je zanimljivo kako je Kosor danas upitana od novinara je li zadovoljna radom ministra Polančec, to izbjegla učiniti. Umjesto toga spremno je odgovorila kako se u Vladi spremaju promjene.

Konzultacije pa out

"Kad bi bilo i ako bude potrebe, tu ću odluku donijeti u konzultacijama sa svojim ministrima", odgovorila je Kosor na izravni novinarski upit o smjenama u Vladi. Među kandidatima za izlazna vrata iz Banskih dvora u posljednje vrijeme ističe se ime i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića, ali i "mezimice" Ive Sanadera Biance Matković.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara