Kosor: Nisam se sastala s odvjetnicima Gotovine i Markača

Kosor: Nisam se sastala s odvjetnicima Gotovine i Markača

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je položila vijence i zapalila svijeće pred Zidom boli i grobnicom neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Mirogoju i Krematoriju nakon čega je novinarima rekla kako Vlada čini sve što može da bi već ovog tjedna pokrenula neke inicijative vezane za presudu Haškog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je najteže čekati Uskrs u obiteljima nestalih branitelja i civila, onima koji još uvijek traže odgovor na pitanje gdje su njihovi najmiliji. Takvih obitelji danas ima 1013, a na početku ih je bilo više od 18 tisuća", rekla je na početku razgovora s novinarima Jadranka Kosor. "To je pitanje svih pitanja, i dok se ta pitanja ne riješe, jer svaka obitelj ima pravo saznati istinu, dotle je sve drugo manje važno. I dalje ćemo inzistirati na tome, da se sazna gdje su ti ljudi", dodala je Kosor.

"Nisam se sastala s odvjetnicima Gotovine i Markača, ali mi činimo sve što je moguće kako bismo pokrenuli sve inicijative na tragu činjenica da je kvalifikacija zločinačkog pothvata potpuno neprihvatljiva i da treba učiniti sve da ta kvalifikacija u drugom stupnju bude poništena", rekla je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara