kosor otvorila konferenciju "mehanizmi za borbu protiv trgovanja ljudima"

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas Međunarodnu konferenciju "Mehanizmi za borbu protiv trgovanja ljudima", priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Kosor je istaknula kako Hrvatska, unatoč svom geopolitičkom položaju između Europske unije i susjednih zemalja jugoistočne Europe, kroz koje vode putovi organiziranog kriminala iz Azije, Bliskog istoka i država jugoistočne Europe, ne bilježi trend porasta trgovanja ljudima.

Naglasila je kako je u cilju prekidanja toga trenda potrebno intenzivirati sve aktivnosti u suzbijanju organiziranog trgovanja ljudima.

U provedbi Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima, već se pristupilo sustavnom uključivanju svih tijela državne uprave, organizacija civilnog društva i međunarodnih institucija, a suradnja između država regije svakodnevno jača, rekla je potpredsjednica Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napomenula je, stoji u priopćenju, kako je na prijedlog hrvatske Vlade noveliran i hrvatski Kazneni zakon, uvođenjem kaznenih odredbi za trgovanje ljudima i sve oblike ropstva.

Na Konferenciji sudjeluju ministri resornih ministarstava, mnogobrojni predstavnici međunarodnih organizacija i udruga koja se bave problematikom suzbijanja trgovanja ljudima, veleposlanici, profesori Filozofskog i Pravnog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti i Studija za socijalni rad.

Konferenciju je organizirao Ured za ljudska prava Vlade RH u suradnji s Nacionalnim odborom za suzbijanje trgovanja ljudima, a pod visokim pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, navodi se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću..

(Hina) pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara