Kosor: Ovo je godina izlaska iz krize

Kosor: Ovo je godina izlaska iz krize

Foto: Davor Pongračić / Cropix

"U GODINI smo izlaska iz krize", uvjerena je Jadranka Kosor. Premijerka nije uznemirena opadanjem popularnosti u anketama, koje pokazuju da sve više građana gubi povjerenje u njenu Vladu. "Najbolja istraživanja su svakodnevni sastanci s građanima i gospodarstvenicima u svim dijelovima Hrvatske", kaže Kosor koja je u Novom Marofu otvorila Kulturni centar Ivan Rabuzin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vlada mora raditi, mora i dalje donositi odluke, bez obzira na bilo kakva istraživanja", kazala je Kosor. Premijerka tvrdi da se ostvaruju njezine želje da izborna godina ne bude i izgubljena godina. "Radimo na brojnim gospodarskim projektima i velikim investicijama koje će sigurno stvoriti radna mjesta", kazala je Kosor.

Premijerka se pohvalila kako je broj nezaposlenih već počeo padati, iako se radi o statistički zanemarivih 0,3 posto. Kosor ističe kako je cilj u ovoj godini smanjiti nezaposlenost i povećati gospodarski rast. "Mislim da će se naši planovi ostvariti. To pokazuju i dobri izvozni rezultati", rekla je Kosor, koja ističe da su pojedine tvrtke u prošloj godini značajno podigle svoj izvoz u zemlje EU.

Kosor ni ovoga puta nije zanemarila Tuđmanove transkripte, koji su postali goruća tema nakon što je Haag osudio Antu Gotovinu i Mladena Markača na ukupno 42 godine zatvora. Kosor je otkrila kako je naredila istragu o transkriptima ne bi li se saznalo na koji su točno način ti dokumenti stigli u Haag. Nije, međutim, kazala tko će tu istragu provoditi. "Hrvatska traži istinu o svakom razdoblju, pa i o ovom koje se sada spominje u polemikama. Bez strasti i politiziranja, samo činjenice na stol", kaže Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara