Kosor: Pogriješila sam s predsjedničkom kandidaturom

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor govori o žaljenju što se upustila u predsjedničku kandidaturu, odnosima sa Sanaderom, Glavašu, aktualnim političkim pitanjima, homoseksualnosti i svojoj privatnosti.

U razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista Jadranka Kosor je odgovarala na kratka pitanja o tome voli li moć, gdje kupuje, tko je frizira pa sve do toga što misli o gay barovima i marihuani.

O svojoj predsjedničkoj kandidaturi, ministrica je rekla: "Kandidirala sam se jer je to bio prijedlog predsjednika HDZ-a, zato što je HDZ trebao kandidata, zato što sam mislila da taj posao mogu korektno odraditi i zato što bi bilo dobro da Hrvatska ima predsjednicu."

Na pitanje o tome je li pogriješila što je na privatnom računu zadržala pola milijuna kuna što ih je dobila u predsjedničkoj utrci je rekla: "Nisam pogriješila. Pogriješila sam jedino što sam se upustila u avanturu koja se zove predsjednički izbori. No, ništa nisam zadržala."

Bivši premijer priznao je da je pušio marihuanu, nedavno je to priznao i Radimir Čačić, kojem je u planu postati premijer, a o svojim iskustvima s marihuanom Kosor je rekla: "Ja nisam sigurno probala i borit ću se protiv tog zla. Mislim da je i joint velika opasnost, jer oni koji su danas na heroinu počeli su uglavnom s marihuanom. Istina, to ne mora uvijek biti tako. Evo, gospodin Račan je primjer za to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme predsjedničke kampanje Stjepan Mesić je Jadranki Kosor dao nadimak Suzana, zbog njenog osjećajnog karaktera, na što ona kaže: "Imam dobru osobinu da sve mogu oprostiti i da sve loše što drugi učine ne ostavi trag na meni. Ali nikada ne zaboravljam."

"Ja sam potpredsjednica Vlade koja puno radi i žena koja vodi jedan od najtežih resora, Ministarstvo branitelja i obitelji. Eto, to sam ja" - odgovorila je potpredsjednica Vlade na pitanje je li najmoćnija političarka u Hrvatskoj.

O posljednjim događanjima u Osijeku Jadranka Kosor je rekla: "O tome ne znam apsolutno ništa, o tome sam čitala, a optužbe protiv Glavaša su me jako iznenadile. No, protivim se svakom linču bez dokaza."

"Sanaderu jako vjerujem, počeli smo se družiti kad je HDZ prešao u oporbu i dogodilo nam se nešto što se baš ne događa u politici: od suradnika smo postali prijatelji" - objasnila je svoj odnos s premijerom Jadranka Kosor.

Predsjednička kandidatkinja u razgovoru se, među ostalim, zgrozila na to što je na Golom otoku snimljen gay pornić, ali i izjavila da joj ne smetaju novootvorena gay okupljališta jer je ona za "imidž zemlje koja poštuje svakog čovjeka".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara