Kosor razgovarala s Dahle, izvršnom direktoricom zaklade kuća ljudskih prava iz Norveške

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je danas s izvršnom direktoricom Zaklade kuća ljudskih prava iz Norveške Mariom Dahle, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose sa javnošću.

Temeljni ciljevi Zaklade osnovane u Oslu 1989. su jačanje civilnog društva. Zaklada je prvotno osnovana kao udruga za podupiranje lokalnih institucija za zaštitu ljudskih prava, a tijekom godina djelovanje je proširila i u nizu zemalja istočne Europe, Azije i Afrike.

U Hrvatskoj od 2001. djeluje kroz četiri glavna modela - povećanje razine informiranosti o ljudskim pravima, nadgledavanje provedbe ljudskih prava, besplatne pravne zaštite i pomoći žrtvama nasilja kao i jačanja nacionalne mreže udruga koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednica Kosor dala je punu potporu djelovanju Zaklade, ukazala na niz instituta zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj te upoznala izvršnu direktoricu Dahle s aktivnostima Vlade koje su pokrenute u tom pogledu.

Sastanku su nazočili i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Žarko Puhovski, direktorica Hrvatskog pravnog centra Vesna Grubić i koordinatorica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka, stoji u Vladinom priopćenju.

(Hina) pp/xdm ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara