Kosor s predstavnicima Koordinacije udruga invalidnih osoba

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je s predstavnicima Koordinacije pet udruga osoba s invaliditetom, razgovarala o njihovu statusu i financiranju, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću. L

U Koordinaciji su predstavnici Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Udruženja za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba, Hrvatske udruge gluhoslijepih osoba "Dodir", Hrvatskog udruženja za promicanje i razvoj tiflotehnike i Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Predstavnici Koordinacije izvijestili su potpredsjednicu Kosor o djelovanju i položaju udruga te iznijeli prijedloge za poboljšanje načina njihova financiranja novcem iz državnog proračuna i dijelom prihoda od igara na sreću.

Na prijedlog potpredsjednice Vlade za iduću sjednicu Vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom dogovoreno je da se radna skupina za izradbu Kriterija za financiranje udruga osoba s invaliditetom proširi predstavnikom Koordinacije tih udruga, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara