Kosor se sastala s udrugama za suzbijanje ovisnosti

POTPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor sastala se popodne u Splitu s predstavnicima Mreže udruga za suzbijanje zlouporabe droga i predstavila brošuru i jumboplakat za obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Hrvatskoj, koji počinje danas.

Jadranka Kosor, predsjedateljica Vladina Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, iznijela je podatak da je prije dvije godine u Hrvatskoj od posljedica uzimanja droge umrlo 55, a lani 71 osoba.

"Ti podatci zvone na uzbunu jer upozoravaju da ne činimo dosta u borbi protiv tog zla. Za suzbijanje zla droge trebamo još mnogo više raditi i suzbiti predrasude", rekla je.

Kosor je na skupu u vili "Dalmaciji" predstavila brošuru "Ne drogi" i jumbo-plakat kojim država i civilne udruge zajedno šalju mladima poruku da "u životu ne treba baš sve kušati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta će poruka lakše pronaći put do onih kojima je namijenjena zajedničkim djelovanjem tih dvaju područja i planiranjem preventivnih aktivnosti, istaknula je Kosor. Naglasila je kako se ona i dalje žestoko protivi dekriminalizaciji droga, dodavši kako se politika ne bi smjela upletati u to područje.

Predsjednica Ureda za suzbijanje ovisnosti Bernardica Juretić naglasila je kako se Split već dugo godina uspješno nosi s tom pošasti, ocijenivši da se u tom gradu zla droge oslobodilo tisuću narkomana, koji su svoj život počeli iznova. Ured će iduće, kao i ove godine, 2,5 milijuna kuna dodijeliti udrugama za borbu protiv ovisnosti, dodala je.

Ministrica Kosor prije podne je u Splitu sudjelovala na proslavi obljetnice oslobođenja Splita i razbijanja jadranske blokade.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara