Kosor: Šeks neće koordinirati pregovore oko Poglavlja 23, to će raditi Vlada

Foto: Goran Mehkek / Cropix

"VLADIMIR ŠEKS neće koordinirati preostali posao na zatvaranju Poglavlja 23 u pregovorima s Europskom unijom. Taj će posao obaviti hrvatska vlada", izjavila je Jadranka Kosor novinarima u Bruxellesu. Hrvatska premijerka sudjelovala je na summitu Europske pučke stranke, te kazala da je od pučana dobila potporu u nastojanjima da Hrvatska do 21. lipnja zatvori pregovore s EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O najvažnijem strateškom cilju Hrvatske u Zagrebu su govorili i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji su veleposlanicima 27 europskih zemalja predstavili napredak koji je Hrvatska postigla u mjerama za zatvaranje Poglavlja 23.

"Cilj nam je u lipnju proslaviti završetak pregovora s Europskom unijom", poručili su Bošnjaković i Jandroković uoči sastanka kazavši da je postignut velik napredak oko Poglavlja 23. Istaknuli su da je ostvareno mjerilo koje se tiče neovisnosti i stručnosti Državnog sudbenog vijeća i Državnog odvjetničkog vijeća, te da je s radom počela i Državna škola za pravosudne dužnosnike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara