Kosor: U Hrvatskoj u dvije godine 22 slučaja trgovine ljudima, većinom ženama

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izvijestila je danas nakon sjednice Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima da su u Hrvatskoj od 2002. do danas zabilježene 22 žrtve trgovine ljudima, koje su većinom bile žene.

Na današnjoj sjednici Odbora među ostalim je odlučeno da se do srpnja izradi operativni četverogodišnji plan rada, da se što prije pronađe i novo, tajno, sklonište za žrtve trgovine ljudima, da se imenuju članovi operativnog tima te osnuje radna skupina za suzbijanje trgovine djecom i četiri pokretna tima za cijelu Hrvatsku koji bi reagirali na dojave o trgovini ljudima.

Koordinacije za ljudska prava, kojima je zadatak i suzbijanje trgovine ljudima, osnovane su u 16 hrvatskih županija pa smo se dogovorili da kao potpredsjednica Vlade pošaljem žurno pismo županima preostalih županija da ih što prije osnuju, rekla je Kosor ne navodeći koje su to županije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni odbor donio je i više mjera za pomoć žrtvama trgovine ljudima, sprječavanja trgovine ljudima i pouke javnosti o tome, izvijestila je.

Novu sjednicu Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovine ljudima najavila je za početak srpnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara