Kosor vam se smiješi iz svitka aluminija: Možemo otvoriti više od 150 tisuća radnih mjesta

Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je iz Šibenika odgovorila na prozivku predsjednika HNS-a Radimira Čačića koji je rekao da je neostvariv njezin plan otvaranja 150 tisuća radnih mjesta u godinu dana.

"150 tisuća zaposlenih je veoma realna brojka i mogla bi biti i veća, a svoje riječi mogu opravdati kvalitetnim programima naših ministarstava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje", kazala je Kosor i dodala da možemo biti sigurni da će otvoriti 150 tisuća novih radnih mjesta. Bez nekih većih argumenata za svoj novi plan, koji je jučer najavljen zapošljavanjem čuvara ovaca, Kosor se okrenula napadu na oporbenog čelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Čačić: Plan supervlade Jadranke Kosor je ostvariv, ali za 200 godina

"Na optužbe da pričamo o nemogućem i da nećemo uspjeti u svom naumu, te da smo supermen Vlada, neka se gospodin Čačić samo sjeti koalicijske vladavine, kad je on sudjelovao u Vladi, i kad su obećavali 200 tisuća zaposlenih u jednoj godini, a završili sa 330.000 nezaposlenih", kazala je Kosor.

Iako je u Hrvatskoj broj nezaposlenih veći od 320 tisuća, premijerka se danas u šibenskoj Tvornici lakih metala, vrlo dobro zabavljala što dokazuju i fotografije na kojima se smiješi i maše kroz svitak aluminija. Premijerku su tijekom razgovora sa sindikatima i Upravom TLM pratili ministri Božidar Kalmeta, Đuro Popijač i Martina Dalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara