Kosor Vesni Pusić: Od ove izjave gluplja je samo ona da je Hrvatska agresor u BiH

POTPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević odgovorili su Vesni Pusić koja je izjavila da Vlada tolerira i potiče ustaških simbola i šovinističke ispade što pokazuje suspenzija inspektora Josipa Gašparca koji je kazneno prijavio Marka Perkovića Thompsona. Iz istog razloga Pusić je zatražila i ostavku ministra Rončevića.

"Od te izjave gluplja je jedino ona da je Hrvatska bila agresor na BiH", bio je odgovor Jadranke Kosor na izjavu da Vlada tolerira ustaštvo. Rekla je da ovakvim izjavama Vesna Pusić "traži prostor u političkom životu" i istaknula da je Vlada nebrojeno puno puta nedvosmisleno i bez zadrške osudila bilo kakvo koketiranje s ustaštvom.

Na novinarsko pitanje osjeća li se dogovornim i hoće li podnijeti ostavku nakon suspenzije inspektora Josipa Gašparca, ministar Berislav Rončević je odgovorio protupitanjem: "Zašto ostavka?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Rončević je odbacio tvrdnju Vesne Pusić da je morao znati za disciplinski postupak koji policija vodi protiv inspektora Gašparca rekavši da je disciplinsko sudovanje u MUP-u neovisan postupak. Ponovio je da je Gašparac već više puta disciplinski kažnjavan.

Ministar unutarnjih poslova je kazao da je Gašparčeva prijava protiv Thompsona dostavljena na stručnu analizu sektoru kriminalističke policije koja će reći ima li elemenata za prijavu.

D.M.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara