Kosorica izribala Bačića zbog Keruma i Fani: Nije znala za prodaju Marjana?

Ilustracija: Branimir Boban / Cropix

ČINI SE da je tajnik i ministar Branko Bačić posao sa Kerumom oko Prve vode dogovorio šefici iza leđa. Večeras je palo ribanje!

Kako Index doznaje, predsjednica HDZ-a uopće nije bila upoznata da je Bačićevo Ministarstvo zaštite okoliša dalo zeleno svjetlo za postupak izdavanja građevinske dozvole za restoran Fani Horvat na Marjanu.

Spremaju se prosvjedi, a Kosorici negativna reklama ne treba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, Bačićevo ministarstvo isprva se protivilo interveniranju u Park šumi Marjan sve dok se ne donese Prostorni plan područja posebnih obilježja. Samo pet mjeseci kasnije, nakon što je pao dogovor o koaliciji HDZ-HGS, Ministarstvo je izdalo drukčije mišljenje, prema kojem se dopušta Fani Horvat gradnja na Marjanu.

Normalno, izazvalo je to negativne reakcije velikog broja Splićana koji su naročito osjetljivi na Marjan. Najavljeni su prosvjedi, a sve se vezalo za dogovor Keruma i Kosorice, kojoj ovakva negativna reklama uoči izbora u stranci nikako ne treba, pogotovo što će u konačnici odluku donijeti ministarstvo u kojem više neće biti njezinog ministra.

I ranije se govorilo da je Kosor prejeftino prodala stranku i ljude Kerumu, ova blamaža s Prvom vodom spustila je HDZ ispod svake razine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara