Kosorica sindikalcima: Na sljedećem sastanku ne moram jesti, samo moram piti vodu

Tekst: L.J.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"DANAS sa sindikatima razgovaramo o božićnici, regresu i darovima za djecu, a sutra ćemo možda morati razgovarati i o plaćama", poručila je danas na radnom ručku u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca premijerka Jadranka Kosor.

Ponovno je pozvala na red i oporbu upozoravajući kako bi bila dobra poruka iz SDP-a da će Vlada oko nekih ključnih mjera imati njihovu potporu. "Za izbornu retoriku ima vremena", ustvrdila je Kosorica dodajući kako je ovo sigurno najteže razdoblje za Hrvatsku nakon Domovinskog rata.

Oranje i kopanje po Vladinim mjerama

"Zajedničke poruke vlasti i oporbe oko nekih ključnih problema bile bi blagotvorne za povratak optimizma u Hrvatsku", zaključila je Kosor te ponovila kako nema čarobnog štapića već mnogo mukotrpnog i teškog rada, 24 sata oranja i kopanja po Vladinim mjerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakva promjena na političkoj sceni ili u vrhu Vlade ne može tu ništa promijeniti", kazala je premijerka u stilu predizborne retorike, zbog koje svako toliko ošine oporbu.

Tijekom radnog ručka pozvala je sindikate još jednom na daljnje razgovore i pregovore te izrazila nadu da će sindikati biti zadovoljni pripremljenim amandmanima na Zakon o radu. Predstavnicima HUP-a ponovila je sve o svojim mjerama za spas Hrvatske, kako je to učinila i jučer na konferenciji za novinare.

"Ne moram ni jesti ni piti - osim vode"

Premijerka je nakon ručka pozvala sindikalce da se vrate za pregovarački stol te poručila da je bolje da se na pregovorima pojave prije nego kasnije. Nije bila zadovoljna niti prozivkama da se odazvala na ručak s poslodavcima.

"Prozivaju nas da u klimatiziranom prostoru jedemo i pijemo. Što se mene tiče, ne moram ni jesti ni piti. Mogu samo piti - vodu", kazala je Kosor i dodala da nema ništa protiv sastanka sa sindikatima na livadi, i to na plus 50 Celzijevih stupnjeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara